In de tijd dat ik les gaf in de Oekraïne heb ik veel schoolprojecten ontwikkeld en begeleid. Hieronder zijn enkele filmpjes die naar aanleiding van mijn lessen gemaakt zijn.

Film 1

Introductie van mijn werkzaamheden in Oekraine:

De kinderen vanaf 5/6 jaar hebben de keuze om na schooltijd naar de lessen te komen en blijven vrijwillig in de klas zolang zij op school zitten.

Het is een uitdaging om het interesse en de aandacht van de kinderen vast te houden.

Dit doe ik door voortdurend de opdrachten aan de leeftijd van de kinderen aan te passen, zo komen we tot een leerzaam vermaak met een blijvend interesse tot gevolg.

Film 2

De opdracht aan de oudere leerlingen was om een hoed van papier en karton te maken. De situatie groeide stap voor stap uit en alle leeftijdsgroepen wouden hier ook aan werken. Het resultaat was dat alle 52 leerlingen iets hadden gemaakt, al dan niet met hulp van de oudere klasgenoten.

Voor de presentatie van hun werken heb ik voor een carnaval-achtige setting gekozen om iedereen zijn/haar werkstuk te laten zien.

Dit resulteerde in een vaak emotionele reactie van de ouders van de leerlingen.

Film 3

beschilderen en decoreren van glazen voorwerpen.

De lessen bestonden uit het beschilderen van – en het construeren met – glazen voorwerpen. Deze film is gemaakt om de gemaakte objecten te presenteren.

Film 4

figuurlijk tekenen

Film 5

groepsprojecten

Film 6

verjaardagsverassing voor Galyna

Film 7

creatieve wedstrijd