Waterdruppels of dauwdruppels op een bloemknop. Zo'n eenvoudige compositie, wat kan dat een prachtig schilderij opleveren!

Een uitdagend onderwerp, dat zeker, want hoe geef je een waterdruppel goed weer? Om te beginnen moeten we ook hier weer de klassieke regels van de schilderkunst over licht, schaduw en reflectie gebruiken. Daarnaast is enig inzicht van de optische effecten onontbeerlijk. Laat u zich nu vooral niet afschrikken. U zult zien, met een klein beetje uitleg blijkt het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Bovendien wijzen de klassieke regels ons vanzelf de weg! Wat voor waterdruppels geldt, geldt trouwens voor alle glazen objecten.

We beginnen de workshop met het tekenen en schilderen van een of meerdere waterdruppels. Daarna passen we de geleerde effecten toe op een glazen oppervlak,  bijvoorbeeld van een mooie glazen vaas.  

BUTTON-aanmelden


Datum:    zaterdag 7 april 2017
Tijd:           van 13.00 tot 17.00 uur 2019
Kosten:   € 37,50 incl. koffie/thee. U werkt met eigen materiaal. Er is voor degene die geen eigen teken- of schilderspullen heeft materiaal tegen kostprijs aanwezig.
Locatie:  Delft 77, Assen