'Een oogje toeknijpen'

In de workshop van vandaag gaat het niet over het perfect, fotografisch natekenen van een portretfoto en de goede gelijkenis daarvan. Wel over het neerzetten van een goed opgebouwd en herkenbaar gezicht.

Hoe zit een gezicht in elkaar?  Welke verbanden zijn er tussen de verschillende onderdelen van het gezicht?
Welke verbindingen zijn er tussen de ogen en de neus, tussen de lippen en de neus, tussen de lippen en de kin, de oren, de kaak etc.

We gebruiken daarvoor een vast schema, wat in elk portret dat je zult maken van toepassing zal zijn. We willen in deze workshop niet al te krampachtig in wetjes en regeltjes verzanden. Als je gewoon het schema volgt en alle nodige lijnen tekent, krijg je een goed portret, maar natuurlijk van een niet bestaand persoon.

We moeten vooral plezier krijgen in het eenvoudig weergeven van een gezicht. Daarom gaan we op ludieke wijze portretten verzinnen! Daarna gaan we spelen met de verschillende types van gezichten en met de gezichtsuitdrukking. Twee heel belangrijke aspecten van een goed portret.

Deze workshop is een heel goede startoefening in het portrettekenen, maar ook om even te ruiken aan de kunst en het plezier van het portrettekenen of schilderen.

WAAR:
Tekenstudio Galyna Aguf, Delft 77, GD Assen

WANNEER:
zaterdag 9 maart 2019

van 13.00 – 17.00 uur

KOSTEN:
€ 40,00 (excl. materialen)

Button aanmelden