100 tinten grijs

‘Een kleurig geheel”

collage van 5 aquarellen van 100 tinten grijsVeel aquarellisten kennen de ervaring dat hun schilderij na een aantal lagen van kleurmenging, dof en gedempt van kleur wordt. Het schilderstuk kan daardoor heel snel grauw, grijs en levenloos uitvallen. We willen juist een heldere en krachtige aquarel!

In de wereld om ons heen zien we dat bruin, grijs en grijstinten overheersen. Toch is al dat grijs wat we rondom ons zien niet saai en dof. En als we goed kijken, zien we dat al die grijze tinten van elkaar verschillen en zodoende toch een levendig tafereel vormen.

Hoe voorkom je dat bruin en grijs in je schilderstuk de boventoon gaan voeren, doordat ze na meerdere lagen mat en slap zijn geworden? We weten dat je kleuren moet mengen. Maar welke kleurcombinaties voor grijstinten blijven helder en krachtig, zodat het schilderstuk niet “dood” slaat? 

In deze workshop leren we, aan de hand van aquarellen van hedendaagse kunstenaars, het geheim van bepaalde, vaste kleurcombinaties, waarmee alle schakeringen en schiftingen van kunstig grijs tot stand komen. Deze kleurcombinaties gaan we gebruiken in contrast met pittige primaire kleuren. Elke aquareltechniek is geschikt voor dit spannende evenement en zorgt voor een levendige en krachtige aquarel als resultaat.

 

Datum:  zaterdag 4 april 2019 
Tijd:       13:00 – 17:00 uur
Kosten: € 45,= (excl. materialen)

Button aanmelden